Ženy a Krav Maga

     Dnes už bojovým športom prepadajú rovnako vášnivo ženy ako aj muži. Vznikajú dokonca výukové programy určené práve pre ne. Stáva sa to tak cestou nielen zvýšiť si kondíciu a sebavedomie, ale aj naučiť sa rýchlo rozhodovať a dokonale sústrediť. Krav Maga Fitness je špecifický tréningový program, ktorý bol vytvorený pre ženy so zameraním na získavanie a zdokonaľovanie sebaobranných zručností, zvýšenie kondície a formovanie postavy. Krav Maga Fitness je kombináciou techník Krav Maga a špecializovaného využívania tréningových metód a pomôcok zväčša úpolových športov ako sú boxerské aparáty, lapy, medicinbaly, činky, kettlebelly, švihadlá a iné, ktoré sú známe svojou funkčnosťou a odlišnosťou od klasického fitnesového a aerobikového tréningu. Techniky Krav Maga sú zamerané na zvládnutie úderovej a kopacej techniky, boja proti neozbrojenému, ale i ozbrojenému útočníkovi v stoji i v ľahu.

 

                                                                                 * www.kravmagaunyted.com/classes/krav-maga/

      Pri Krav Mage využívame rýchle, výbušné pohyby, ktoré sú zamerané na zraniteľné miesta svojho útočníka, ako sú oči či slabiny, s cieľom po rýchlom útoku z miesta rovnako rýchlo uniknúť. Úlohou tréningov je podvedome získať povedomie, sebavedomie a pôsobiť preventívne. Krav Maga môže ženy naučiť ako včas rozpoznať nebezpečenstvo a vedieť toto miesto rýchlo opustiť. Vyhnúť sa problémom skôr, než sa stanú vážnejšie. A hlavne nás môže naučiť sebadôvere vedieť si poradiť s problémami ak už vzniknú.

     Dôležitým faktom je získať správne presvedčenie, že má cenu začať sa brániť. V našich zemepisných šírkach často panuje predstava, že protiútokom pri napadnutí ženy sa práve zvýši útočníková agresivita a tak sa radšej nemá cenu o niečo pokúšať. Správnym postupom pri takejto situácii, ak je nato príležitosť získať moment prekvapenia a zahájiť protiútok. Je to prvý krok čo musí žena urobiť. Nemôže čakať kým nad ňou získa útočník úplnú prevahu.

 

                                                           * www.spikesandheels.com/reviewkrav-maga

     Nielen v poslednom čase ale až teraz sa to stáva pravidlom. že sa otvárajú triedy určené špeciálne pre ženy. Hlavným dôvodom je ten, že nie všetky ženy sú ochotné cvičiť a teda simulovať napadnutie a následnú obranu s mužmi. Ja osobne túto metódu nepreferujem, preto ak už aj navštevujete takéto tréningy nikdy neodmietnite možnosť si preveriť svoje techniky na zmiešaných tréningoch spolu s mužmi. Títo disponujú značnou fyzickou prevahou oproti ženám, čo sa stáva dôležitým faktorom pre mentálnu prípravu ženy na útok muža.

autor: Anna Majerská

Komentárov  

#2 Guest 2016-01-21 14:20
zeny su citlive duse:-)
Citovať
#1 mamon 2015-02-14 22:01
podľa mňa je úplný nezmysel aby baby bojovali len medzi sebou, na ulici si protivníka nevyberú
Citovať

Pridať komentár

   
© COPYRIGHT Krav Maga Website 2008 - 2017